GDO’lu ürünleri evde test etme olanağı sağlayacak biyosensör

Sensör, hayvan yemleri, bebek mamaları ya da alerjen etkileri gözlemlenen yiyeceklerde GDO genine, 30-40 dakikada bakabilecek. Sensörün 2 yılda ürün haline gelmesi hedefleniyor.

Bilim İnsanlarına İhtiyacımız Var

Genetik ve Biyomühendislik, gelecek vadeden bir alan olarak ilgi odağı olmayı sürdürüyor. Tüm dünyada ve Türkiye’de yürütülmekte olan genom projeleri, DNA programcılığı, enzim teknolojilori, kişiye özel ilaçlar ve daha birçokları… Kimi hayatımıza giren kimi ise bizi yakın gelecekte bekleyen gelişmeler.

Aday Öğrenci Tanıtım / Prospective Students

Yeditepe Üniversitesi Tanıtım Günleri bu yıl 1 – 17 Ağustos 2018 tarihlerinde hafta sonu dâhil 09.00 – 17.30 saatleri arasında Üniversitemiz 26 Ağustos Yerleşimi Sosyal Tesisler Binası -1. katta gerçekleştirilecektir.
Yeditepe University Orientation Days will take place 26 Agustos Yerlesimi campus social facilities building (floor -1) between 9am to 5pm on August 1-17, 2018 including weekends.

Uluslararası Hematoloji/Onkoloji Ödülü (Gilead Research Scholars)

Doç. Dr. Kocabaş’ın çalışması, kanserin büyümek için kullandığı MEIS proteinine, ilaç eklenerek kanserin gelişmesinin engellenmesine dayanıyor.

ÖDÜL: 8. Avrasya Üro-Onkoloji Kongresi (EUA18)

Ayşe Hande Nayman tarafından sunulan “Chemotherapeutic Effect of Everolimus and ABT-737 Combination on Renal Cell Carcinoma” isimli çalışma, “En İyi Sözlü Sunum Ödülü” aldı.